Veelgestelde vragen

Hieronder lees je een overzicht met vragen die vaak aan mij worden gesteld in mijn acupunctuurpraktijk. Door de antwoorden op deze vragen hier neer te zetten hoop ik ook je vragen beantwoord te hebben. Als je vraag er niet tussen staat, neem dan gerust contact met mij op en ik zal je vraag dezelfde dag nog beantwoorden. Je kunt mij op werkdagen bellen op 06 45 15 64 62. Ik bel je dan zo spoedig mogelijk terug.

Wat zijn de resultaten van acupunctuur?
Bijna al mijn cliënten ervaren direct een verbetering van hun algehele welzijn en energieniveau. Een erg groot deel van mijn cliënten laat tijdens mijn behandelingen sterke vooruitgang zien. De afgelopen jaren is er uitgebreid onderzoek gedaan naar de resultaten van acupunctuur op verschillende klachten, waaruit is gebleken dat het een aantoonbaar positief effect heeft voor 80% van de mensen die acupunctuurbehandelingen ondergaan:

  • Bij 45% van de cliënten is de klacht geheel verholpen
  • Bij 35% van de cliënten is de klacht sterk afgenomen
  • De overige patiënten ervaren goede verbetering en komen periodiek terug voor behandeling

Hoe maak ik bij jou een afspraak?
Bij mij kun je eenvoudig een afspraak maken. Door mij bijvoorbeeld te bellen of door mijn contactformulier in te vullen. Meestal kan je vrij snel bij mij terecht, in sommige gevallen zelfs binnen een week. Maak vandaag nog een afspraak.

Heb ik een verwijsbrief nodig van mijn huisarts?
Nee, dat is niet nodig. Je kunt gewoon zonder verwijzing bij mij terecht.

Waar dien ik rekening mee te houden als ik voor een afspraak kom?
Zorg ervoor dat je in ieder geval gegeten hebt. Acupunctuur op een compleet lege maag is niet aan te raden. Ga op tijd van huis en kom ontspannen aan. Probeer verder in ieder geval een ruim zittende broek te dragen.

Hoe weet ik of ik bij een goede acupuncturist ben?
De ‘Zhong’ houdt toezicht op een correcte uitvoering van het vak acupunctuur door de aangeboden leden. Met mijn acupunctuur praktijk Culemborg ben ik daarom aangesloten bij de Zhong en de overkoepelende organisatie KAB. Hiermee heb je een waarborg voor een hoge kwaliteit van dienstverlening en de hoogste mate van hygiëne. Daarnaast hoef je zich absoluut geen zorgen te maken over hygiëne wat betreft het gebruik van naalden. De naalden die worden gebruikt zijn namelijk wegwerpnaalden en worden eenmalig gebruikt.

Word een consult vergoed?
Je zorgverzekeraar vergoedt over het algemeen het grootste deel vanuit de aanvullende verzekering. Hiervoor krijg je een factuur mee die je bij je zorgverzekeraar ter declaratie kunt indienen.

Maak bij mij een afspraak
Neem vrijblijvend contact met mij op als je vragen hebt! Het maakt niet uit wat je vraag, klacht of probleem is, ik help je graag verder!