Praktijkmaatregelen

Ik werk volgens de richtlijnen van het RIVM en verzoek je om deze ook na te leven. Neem hieronder kennis van de praktijkmaatregelen.

 • Houd 1,5 meter afstand van elkaar.
 • Wij schudden geen handen bij binnenkomst of vertrek.
 • Hoest en nies in de binnenkant van je elleboog.
 • Ik verzoek je vriendelijk om bij binnenkomst je handen te reinigen met het daarvoor beschikbare desinfecteermiddel.
 • Per behandeling kan en mag slechts één persoon aanwezig zijn, daarom verzoek je ik om alleen naar de praktijk te komen.
 • Kinderen niet ouder dan 16 jaar mogen we behandelen onder begeleiding van één ouder. In dat geval stel ik het op prijs dat je mij hierover vooraf informeert.
 • Ik verzoek je om niet eerder dan de geplande tijd aanwezig te zijn
 • Breng je eigen laken/handdoeken mee, ik vertel je wat in jouw situatie precies nodig is.
 • Wanneer jij of een gezinslid verkouden, koortsig of grieperig bent op de dag van je afspraak of de dag ervoor, zeg je de behandeling af.
 • Wanneer je besmet bent, besmet bent geweest of als je een verhoogde kans of infectie met het Covid-19 virus hebt, meld dit dan direct bij het maken van een afspraak.
 • Ik verzoek je om tijdens de afspraak geen gebruik van het toilet te maken. Uiteraard is er bij hoge nood een uitzondering te maken.
 • Ik kan je in sommige situaties vragen een mondkapje om te doen tijdens de behandeling.
 • Betaling vindt bij voorkeur plaats via pinbetaling.

Wat verwacht je van mij? Welke voorzorg maatregelen heb ik genomen?
Voordat je naar de praktijk mag komen, zal ik eerst telefonisch contact met je opnemen om een korte vragenlijst door te nemen. Het doel hiervan is na te gaan u of iemand in je omgeving COVID-19 heeft of heeft gehad.

Bij binnenkomst geef ik je geen hand. Bij behandelingen waar dat nodig is gebruik ik persoonlijke bescherming zoals, handschoenen en mondkapje. Na iedere cliënt reinigen en desinfecteer ik alle oppervlakken in ruimte waar je bent geweest. Daarnaast wordt de behandelkamer geventileerd. Tussen de afspraken door plan ik extra tijd om bovenstaande maatregelen uit te voeren. De belangrijkste regels zijn als een soort checklist opgehangen bij de deur van de praktijk.

In tegenstelling tot de algemene voorwaarden geldt dat cliënten ten allen tijd kosteloos de afspraak kunnen annuleren indien jij of één van je gezinsleden symptomen hebben van verkoudheid, koorts of griepachtige verschijnselen, die op besmetting kunnen duiden. Pas nadat klachten minimaal 3 dagen weg zijn, kan een nieuwe afspraak worden ingepland. Ik hoop op je begrip dat als gevolg van deze situatie je afspraak wellicht later plaatsvindt dan dat je had gehoopt.

Indien je angstig bent om te komen, dan is een telefonisch- of video-consult ook mogelijk. Ik houd dan op afstand ‘een vinger aan de pols’ en geef je instructies of oefeningen. Deze consulten worden conform de eisen van de zorgverzekeraar (tijdelijk) gedeclareerd en tellen mee in je totaalaantal vergoedingen.

Het is belangrijk dat COVID-19 geen kans krijgt zich te verspreiden in of vanuit de praktijk. Door veilig en verantwoordelijk te werken kan de praktijk open blijven en kunnen de behandelingen blijven plaatsvinden. Ik hanteer de Covid-19 voorschriften en protocollen van VWS/RIVM, NVA en Zhong. Samen gezond, samen sterk!