Over acupunctuur

Acupunctuur is een eeuwenoude Chinese behandelmethode die onderdeel uitmaakt van de Traditionele Geneeswijze. Deze vorm van geneeskunde is een enorm succes in het behandelen van veel voorkomende gezondheidsproblemen. Het is gebaseerd op het inzicht dat lichamelijke en psychische klachten voortkomen uit verstoringen in de energiehuishouding van het lichaam. Dit kan door allerlei factoren, bijvoorbeeld door veranderingen in de omgeving of door grote emotionele druk. Ook het voedingspatroon en de levensstijl kunnen het evenwicht verstoren. Er wordt gedacht vanuit een holistische visie; lichaam en geest worden als een eenheid gezien.

Het uitgangspunt in de acupunctuur is de Qi, levensenergie, de balans tussen Yin en Yang en de meridianen, energiebanen waar de Qi door heen stroomt en die verbonden zijn met weefsels en organen. Wanneer de balans tussen Yin en Yang goed is kan de Qi vrij stromen en verkeren we in goede gezondheid. Als het lichaam uit balans raakt kunnen er klachten ontstaan. Deze kunnen zowel van emotionele als fysieke aard zijn maar zijn allen een uiting van een verstoorde balans. Door specifieke punten op de meridianen te stimuleren wordt het lichaam uitgenodigd om zijn oorspronkelijke balans te vinden en te herstellen waardoor klachten verminderen of verdwijnen. Mijn taak als acupuncturist is het opheffen van verstoringen in de energetische balans, zodat er weer evenwicht ontstaat en het lichaam zichzelf kan herstellen.

Acupunctuur en de effecten daarvan krijgen steeds meer bekendheid. Uit onderzoek blijkt dat acupunctuurbehandelingen goede resultaten geven voor fysieke en mentale klachten

Natuurlijk herstel

De behandeling zorgt ervoor dat de balans in de energiehuishouding weer hersteld wordt. Door het zetten van dunne naaldjes op bepaalde acupunctuurpunten, die zich op de zogenaamde meridianen bevinden, beïnvloedt de acupuncturist de energiestroom van die meridiaan en van het hele lichaam. Omdat acupunctuur uitgaat van het zelf herstellend vermogen van het lichaam is deze geneeswijze geheel natuurlijk. Er is waarschijnlijk meer mogelijk met acupunctuur dan je nu denkt.

Het mooie van acupunctuur is dat je vrij snel na de behandeling zult voelen en merken dat er beweging komt in je natuurlijke herstelproces waardoor de klachten zullen verminderen en verbeteren. Acupunctuur is dan ook een goede manier om, zonder vervelende bijwerkingen en met de wetenschap dat het langetermijnresultaten oplevert, van je klachten en problemen af te komen. Ook kan acupunctuur je algehele weerstand en energieniveau verbeteren. Dit heeft ook een preventieve werking op toekomstige klachten, wat betekent dat je zowel voor het heden als de toekomst verzekerd bent van een gezonder lichaam en daardoor een beter leven.

Neem contact met mij op
Bel mij of vul het contactformulier in als je vragen hebt. Het maakt niet uit wat je vraag, klacht of probleem is, ik help je graag.